TK-730 and TK-830 not Scanning

Forum dedicated to discussion on Kenwood Commercial Radio products

Moderator: willbartlett

Post Reply
k7bpg
Posts: 3
Joined: Fri Oct 02, 2015 1:39 pm

TK-730 and TK-830 not Scanning

Post by k7bpg » Fri Oct 02, 2015 1:48 pm

Hi all,

So I have searched the forum for clues to why my two radios are not scanning. I have both a TK-730 and TK-830 that I have programmed into the ham bands via SP Tune. I am able to add and delete channels from the scan list, I have it set for YES on off hook scan but still it will not allow me to scan when I press the button, and the button is assigned correctly through the programming menu. I am using KPG-7D version 2.01 as well.

Any tips, I see lots of people have had this issue, but not seeing much in the way of resolutions.

Thank you
Brian

breenelectric
Posts: 3
Joined: Tue Aug 07, 2007 11:41 am

Re: TK-730 and TK-830 not Scanning

Post by breenelectric » Tue Mar 14, 2017 11:38 am

Brian,

Try grounding the mic hang up clips. Later model Kenwoods provide a ground and a mic hang up signal through the mic cable, but on the X30 series, the clip needs to be grounded.

I hope this helps; let me know if it doesn't and we can dig further into what the problem might be.

JB

Nussbaum
Posts: 1
Joined: Tue Jun 20, 2017 7:04 am

Re: TK-730 and TK-830 not Scanning

Post by Nussbaum » Mon Jun 26, 2017 5:32 am

breenelectric wrote:
Tue Mar 14, 2017 11:38 am
Brian,

Try grounding the mic hang up clips. Later model Kenwoods provide a ground and a mic hang up signal through the mic cable, but on the X30 series, the clip needs to be grounded.

I hope this helps; let me know if it doesn't and we can dig further into what the problem might be.

JB
Yeay, thanks JB that worked for me.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests